-Anne şi Eva-

Anne şi Eva

Anne Frank şi jurnalul ei sunt cunoscute în întreaga lume. Eva Heyman din Oradea şi jurnalul ei sunt mai puţin cunoscute. Eva şi Anne au fost amândouă în lagărul de concentrare de la Auschwitz în acelaşi timp, iar puţin mai târziu Anne şi mama Evei au fost, în aceeaşi perioadă, în lagărul de la Bergen-Belsen.
Ambele jurnale prezintă experienţele şi temerile celor două fetiţe în perioada care anunţa ultimul capitol al Holocaustului.

Intenţia noastră este să realizăm o serie de resurse pentru profesori care doresc să predea despre Holocaust şi drepturile omului prin prisma experienţelor acestor două fete.

Prima resursă pe care am creat-o este o cronologie care urmăreşte vieţile celor două fetiţe în contextul evenimentelor din Transilvania de Nord şi din lume în anii care au precedat Holocaustul. Această cronologie va oferi profesorilor o bază care să le permită să folosească, în scop didactic, oricare dintre aceste două jurnale.

Anul viitor vom realiza materiale complementare cronologiei şi expoziţiilor itinerante şi care vor oferi mai multe informaţii cu privire la vieţile celor două fete.
Cronologia, aici: Cronologie Eva-Anne