-Anne Frank și Eva Heyman. Lecții pentru prezent.-

“Anne Frank – Eva Heyman. Lecții pentru prezent” este un pachet educațional online pentru profesori. Pachetul este compus din:

  • o resursă atașată aici sub forma unui document, denumită Să înțelegem Drepturile Omului prin prisma a două experiențe de viață: Anne Frank și Eva Heyman, și structurată în două secțiuni: prima este una teoretică și include un glosar de termeni, un set de declarații, convenții și instituții de Drepturile Omului, precum și informații generale despre persecuția nazistă a evreilor pentru a familiariza elevii cu contextul istoric internațional al jurnalului Annei și al Evei. Cea de-a doua parte include două activități interactive pentru elevi pe tema Drepturilor Omului (generale), respectiv a Drepturilor copilului.
  • două materiale video: unul despre viața Annei Frank, cel de-al doilea despre viața Evei Heyman și, în final, despre soarta lor în timpul Holocaustului din Europa și din Transilvania de Nord

Resursa adresează concept-cheie precum: Holocaustul, Drepturile Omului, cetățenie și respect pentru toți. Câteva dintre obiectivele acestei resurse sunt: învățarea despre Holocaust și despre evenimentele locale care au avut loc în Oradea în 1944; familiarizarea elevilor cu viața Annei Frank și a Evei Heyman prin prisma jurnalelor pe care le-au scris; asocierea evenimentelor din timpul Holocaustului cu formularea declarațiilor și a convențiilor de Drepturile Omului; introducerea Declarației Universale a Drepturilor Omului (UDHR) și a Convenției cu privire la drepturile copilului (CRC); adresarea unor exemple de stereotip, prejudecată, discriminare și oferirea unei motivații pentru a le combate; promovarea dialogului cu alte grupuri și a respectului față de acestea; consolidarea abilităților participative.

Activitățile pot, desigur, să fie adaptate în funcție de durata propusă și în funcție de materia predată la momentul respectiv în jurul resursei.

Încurajăm o abordare inter-disciplinară a materialelor care permite o discuție multi-fațetată a aspectelor ridicate de acestea.

Să înțelegem Drepturile Omului prin prisma a două experiențe de viață: Anne Frank și Eva Heyman.

http://tikvah.ro
http://tikvahedu.ro
Facebook: Tikvah Oradea
Twitter: @TikvahOradea

Un proiect finanțat de:


Claims Conference

Claims Conference


Anne Frank House

Anne Frank House


Bernard Charitable Trust