-Despre identitate, diversitate și egalitate. Doua minorități, două istorii

Despre identitate, diversitate și egalitate – două minorități, două istorii

 

Despre identitate, diversitate și egalitate – două minorități, două istorii” oferă resurse educaționale (material de suport pentru profesori, planuri de lecție și prezentări PowerPoint) realizate de Asociația Tikvah pentru profesori și elevi.

Resursele îndeamnă la dialog despre concepte precum identitate, stereotipuri și discriminare, invitând elevii să reflecteze asupra modului în care acești factori au influențat istoria rromilor și a evreilor.

Dorim să încurajăm o experiență de învățare interdisciplinară, astfel că resursele pot fi folosite în mai multe moduri:

 

  • ca material de suport pentru profesori referitor la identitate și diversitate sau la istoria și cultura rromilor și ale evreilor
  • ca plan de lecție utilizat în cadrul unei ore (sau unei serii de ore) de istorie sau de științe sociale folosind toate materialele sau părți selectate
  • ca material selectat pentru a fi folosit într-un context interdisciplinar, de exemplu în activități despre literatură sau arte.

Resursele sunt împărțite în patru componente. Prima include trei prezentări PowerPoint (Cine sunt rromii?, Cine sunt evreii? și Despre identitate, diversitate și egalitate (material despre drepturile omului). Cele trei prezentări pot fi folosite împreună sau în pereche, dar și independent, în funcție de alegerea profesorului și de tipul lecției. Cea de-a patra componentă o reprezintă materialul de suport pentru profesori, care detaliază informațiile incluse în PowerPoint-uri și sugerează două activități interactive pentru elevi (una care introduce subiectul, cealaltă care ajută la sublinierea unor concluzii). Materialul conține și sugestii pentru profesori cu privire la derularea acestor activități, instrucțiuni referitoare la utilizarea materialelor necesare, exemple de întrebări utile în sesiunile de concluzii.